Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΚΚΕ Παιδείας της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής. Μετά τις παροτρύνσεις του προς τους εκπαιδευτικούς, να τινάξουν στον αέρα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον Αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα Ιδρύματα, έφτασε στο σημείο, να «ανακαλύψει» και απόφαση του ΑΣΕΠ, που δεν υπάρχει!» επισήμανε.

«Είναι προφανές πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου. Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε σε ανακοίνωσή του:

Ένα σημαντικό γεγονός για την Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους. Ο υπουργός ανάγκασε σε ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής τους υπαλλήλους, μια διαδικασία που πλέον είναι «για τα σκουπίδια».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι  υπουργός της ιδιωτικής εκπαίδευσης που με τις ενέργειές του τελεί υπό διαθεσιμότητα.

Η εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική και ηθική δικαίωση του αγώνα των απεργών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια Δημόσιου Λειτουργού όπως το Σύνταγμα ορίζει. Αυτοί, κατάφεραν και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: διατήρησαν την ενότητα του κλάδου τους και πέτυχαν μια σημαντική νίκη υπέρ του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση διακοπή της των πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων των δύο ιστορικών ιδρυμάτων του τόπου μας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ και την οριστική απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να επανέλθει η ηρεμία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να λειτουργήσουν και πάλι τα Πανεπιστήμια.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση της καταστροφής του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, οι εργαζόμενοι του τόπου διατηρούν – σαράντα χρόνια τώρα – στην ιστορική τους μνήμη άσβεστα τα μηνύματα των αγώνων της Νομικής και του Πολυτεχνείου, κρίνουν με αυστηρότητα όσους στραγγαλίζουν τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά αγαθά και με τους αγώνες τους θα τους ανατρέψουν.