Την άποψη πως δεν είναι σοβαρή μια πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσίως απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, o κ. Τατσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι σοβαρή η πρόταση για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως όταν γίνεται λόγος για τους όμορους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί προφανώς και δεν είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΚΚΕ. Είναι ενδεικτική η έκφραση που χρησιμοποίησε: «Είμαστε σαν την Ανατολή με τη Δύση».

«Ακόμα και με την αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη δεν έχω τίποτε κοινό μαζί τους», συμπλήρωσε για να σημειώσει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέξει να πάει, να συνεργαστεί, με όσους δεν έχει κοινά απλώς για να κυβερνήσει, τότε η επόμενη ημέρα θα είναι αποκρουστική.

 Ειδικότερα για το θέμα που έχει ανακύψει εσχάτως για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τατσόπουλος αρνήθηκε πως το θέμα έχει τεθεί επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως το μόνο για το οποίο γίνεται προσώρας λόγος είναι οι τοπικές συνεργασίες και συμμαχίες ενόψει ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών.

Για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη περί επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως αυτή έγινε με το σκεπτικό ότι με 153 βουλευτές δεν μπορεί να πάει μακριά η κυβέρνηση, θεωρεί όμως ότι το σενάριο αυτό μπάζει από παντού:

«Με τη δημοσκοπική συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ δεν βλέπω να κερδίζει τίποτε εάν επανέλθει στην κυβέρνηση».