Έντονοι διαξιφισμοί στη Βουλή μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ προκάλεσε η λύση που έδωσε η κυβέρνηση στο θέμα των μεταναστών- απεργών της Υπατίας.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι δεν αποκλείει το κόμμα του να υποβάλει μηνύσεις κατά των υπουργών που χειρίστηκαν  την υπόθεση ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη.

Λίγη ώρα αργότερα για να δώσει εξηγήσεις έφτασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε νομιμοποίηση των μεταναστών, εφάρμοσε το νομό και έκλεισε την υπόθεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Δεν δώσαμε ούτε μια άδεια παραμονής", είπε χαρακτηριστικά  δεν υποκύψαμε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς" και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες είναι παράνομοι και πλεόν ανήκουν στη δικαιοδοσία της αστυνομίας και όχι του υπουργείου Εσωτερικών.

Την ίδια στάση κράτησε και σήμερα με δηλώσεις του το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Ραγκούσης κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της λύσης που δόθηκε από την κυβέρνηση για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

"Δεν δώσαμε άδειες παραμονής ούτε καν υπόσχεση, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή και η Ελλάδα είναι ήρεμη" υποστήριξε, υποστηρίζοντας ότι οι στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση επετεύχθησαν.

"Οι άνθρωποι αυτοί μέχρι και χθες ένα πράγμα και μόνο ζητούσαν για να σταματήσουν την απεργία: Νομιμοποίηση και άδειες παραμονής γιατί τον Ιανουάριο του 2009 18 Μαροκινοί από τα Χανιά κατάφεραν να αποσπάσουν άδειες παραμονής με αντάλλαγμα τη διακοπή της απεργίας πείνας" σημείωσε.

"Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα από χθες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό λεει ένα πράγμα: ότι όσο και να πιέζεται δεν δίνει άδειες παραμονής" πρόσθεσε.

Για το υπό ανοχήν καθεστώς που θα χορηγηθεί στους μετανάστες ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι είναι ρητή πρόβλεψη του νόμου βάσει κοινοτικής οδηγίας, και όχι παραχώρηση από την κυβέρνηση, ενώ απέδωσε τους πανηγυρισμούς των μεταναστών σε επικοινωνιακά τρικ.

Μιλώντας, μάλιστα, και στον Real Fm, χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς των απεργών πείνας ως «προκλητική και ψεύτικη επικοινωνιακή συμπεριφορά".

"Η κυβέρνηση έδωσε την εντύπωση ότι υπέκυψε σε ωμότατο εκβιασμό" δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Σήμερα έχουμε κοινωνική ηρεμία; Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει σε λίγο. Έχω την εντύπωση ότι άνοιξε Κερκόπορτα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.