«Με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό και τοπικό συμφέρον, η νέα παρουσία μου στη Ροδόπη καταδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης να δώσει ισόρροπη οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας», τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος περιόδευσε στην Οργάνη και στις Σάππες του νομού Ροδόπης.

Η Ροδόπη κρύβει αξία, συνέχισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε υπεραξία μέσα από την αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη, η οποία βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, στη γεωθερμία και σε όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Αν εργαστούμε όλοι μαζί, δεν είναι μακριά η ώρα που η Θράκη γενικότερα, θα γίνει ελκυστική στην προσέλκυση επενδύσεων και όσο ισχυρή της αξίζει».

Αρχικά ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε την Οργάνη όπου συνομίλησε με κατοίκους, ενώ επισκέφθηκε το δημόσιο γυμνάσιο-λύκειο της περιοχής και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ από τον οποίο ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στους κατοίκους της περιοχής.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υπουργού ήταν οι Σάπες, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών, Ηλία Ιωαννάκη, για τα προβλήματα του δήμου, ενώ προτού αναχωρήσει για την Κομοτηνή επισκέφθηκε και το διαπολιτισμικό γυμνάσιο Σαπών.

Το απόγευμα ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Μουφτή και τον Μητροπολίτη, ενώ στις 7 μμ θα εγκαινιάσει την 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2013».