«Όποιος διαβάσει εν πνεύματι δικαίου τη χθεσινή μου δήλωση ή την δει ολόκληρη, θα διαπιστώσει ότι το «δόξα» δεν είναι ούτε για τις απολύσεις αλλά ούτε και κατά κυριολεξία. Είναι για τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αυτονόητες και δεν πρέπει να τις κάνουμε υπό την πίεση της τρόικας», αναφέρει σε διευκρινιστική του δήλωση για τις χθεσινές του δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Η λέξη «δόξα» μεταφράζεται στην προκειμένη περίπτωση ως «ευθύνη». Αν διαπιστώσει κάποιος καλά τι είπα, είπα ότι δε μπορεί να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν -δεν παίρνει καμιά δόξα ο Τόμσεν στην Ελλάδα, τον βρίζουν όλοι- αλλά πρέπει να του πάρουμε τη δόξα εμείς, δηλαδή να πάρουμε εμείς την ευθύνη. Το λέω για όσους έσπευσαν να παρερμηνεύσουν τη δήλωσή μου. Φυσικά εννοείται ότι οι απολύσεις είναι δυσάρεστο πράγμα για όλους και πόσο μάλλον και για μένα», συνεχίζει ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με φαρμακευτική δαπάνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες των παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Όμως, ο στόχος της χώρας είναι να φτάσουμε στο 1% του ΑΕΠ».

«Άρα πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας με τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση για να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις, να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας και έτσι να αυξηθεί και η φαρμακευτική δαπάνη. Το βέβαιο είναι ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και θα ρυθμίσουμε την πληρότητα της αγοράς», κατέληξε.