current views are: 1

14 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση18:02

Τσίπρας: Προ των πυλών οι εκλογές – Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης

Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο το διαδικτυακό κανάλι της ΕΤ3.

Δημοσίευση 18:02’
αρθρο-newpost

Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο το διαδικτυακό κανάλι της ΕΤ3.

Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο το διαδικτυακό κανάλι της ΕΤ3.

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014 είτε το θέλουν είτε όχι. Τότε θα έχουμε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές και σε αυτή την κάλπη θα αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια των μνημονιακών πολιτικών», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς περί εξάντλησης της τετραετίας ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο».

«Εάν στην πρόταση δυσπιστίας πήραν 153 ψήφους, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο φορολογούν τις στάνες και τα μαντριά, πόσο θα πάρουν;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας ότι η τρόικα «έχει καταλάβει πως ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει».

Όπως εξήγησε, «η τρόικα τώρα θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία για να περάσουν νέα μέτρα και γιαυτό εμμένει, ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να τα περάσει. Γιατί αυτή η κυβέρνηση φεύγει».

Στόχος μας, συνέχισε είναι να κερδίσουμε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο μεγάλη η πλειοψηφία μας τόσο πιο δυνατός ο λαός επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι συμμαχίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννησης. Χαρακτήρισε δε «επαμφοτερίζον» κόμμα τη ΔΗΜΑΡ η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε «πολιτικό αδιέξοδο». 

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε ότι «εμείς ζητάμε την λαϊκή στήριξη για να φέρουμε ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο με σκοπό να φέρουμε την δημοκρατία».

Υπεραμύνθηκε εξάλλου της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ήταν στοχευμένη και έφερε αποτελέσματα. «Πρώτα απ΄ όλα αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνησης», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «κατάφερε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα».

«Τον Ιούνιο μια πρόταση μομφής θα ήταν λάθος» είπε και πρόσθεσε πως επρόκειτο για συλλογική απόφαση και πως έπρεπε να προηγηθεί της συζήτησης για τα νέα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έμεινε στην ευρωζώνη εξαιτίας των προσπαθειών του πρωθυπουργού, αντίθετα είπε ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ ήταν ότι η αποχώρηση μιας χώρας από την οικονομική ένωση θα είχε δυσβάσταχτο κόστος για τη Γερμανία.

Επεσήμανε εξάλλου την ανάγκη η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. «Η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, γιατί οι μονομερείς ενέργειες θα συμπαρασύρουν όλη την Ευρώπη και είναι αυτό που φοβούνται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ερώτηση για τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη απάντησε: «Ποιος θα αποφασίσει για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε;. Ο Σόιμπλε θα ακρωτηριάσει το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης;»

Ιδιαιτέρως αιχμηρός ήταν και προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφορικά με το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά: «Ο κ. Βενιζέλος δείχνει να βιάζεται (να φέρουμε την εξεταστική στην Βουλή) γιατί έχει τις δικές του αγωνίες και προχωρά σε αντιπερισπασμό, που δεν γίνεται πιστευτός ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τις ειρωνικές προσεγγίσεις από την κυβέρνηση για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είπε ότι ενοχλήθηκαν επειδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση σε ΗΠΑ και Ε.Ε.

«Πρέπει να δοθεί ο λόγος στο λαό μέσα από δημοψηφίσματα και διαδικασίες συμμετοχής», συνέχισε και υπογράμμισε ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.


σχετικα αρθρα