«Όχι» σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί κοινό πεδίο με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τατσόπουλος τόνισε ότι οι συμμαχίες πραγματοποιούνται με κόμματα τα οποία υπάρχει κάποια συγγένεια στα προγράμματα.

«Όταν οι ίδιοι βγαίνουν (σ.σ. οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) και διατυμπανίζουν τις διαφορές τους σε εθνικά θέματα και θέματα μεταναστών και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των κέντρων υποδοχής των λαθρομεταναστών -όπως τους χαρακτηρίζουν- πώς να συνεργαστούμε;», είπε ο κ. Τατσόπουλος.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι είναι «ένα λαϊκίστικο κόμμα με δεξιό πρόσημο και όχι μονάχα στα εθνικά θέματα, αλλά και στη φορολογία -για παράδειγμα- έχουμε τεράστιες διαφορές. Καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να στραφούμε προς μια λαϊκίστικη κατεύθυνση. Αν αυτό αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο θα το πληρώσει».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Πάνου Καμμένου, για τον οποίο είπε ότι «είναι η επιτομή του λαϊκιστή, συμπαθής σαν άνθρωπος, αλλά πλήρως αναξιόπιστος ως πολιτικός», ενώ παραδέχτηκε ότι «δεν θα έμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, αν γινόταν αυτή η συνεργασία»

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να βρει κοινό πεδίο με το ΠΑΣΟΚ και θα μπορούσαν να συνεργαστούν, μόνο που διευκρίνισε ότι βασική προϋπόθεση να γίνει αυτό, θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει, «αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραδοθούμε».

Παράλληλα επανέλαβε τις διαφωνίες που έχει με τον συνάδελφό του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι κομμουνιστής».