current views are: 1

15 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:02

Απίστευτο: Ο Παπανδρέου ρωτάει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του

Ο ήχος του email χτύπησε, οι περισσότεροι το άνοιξαν στο smart phone τους ή στο tablet τους.

Δημοσίευση 09:02’
αρθρο-newpost

Ο ήχος του email χτύπησε, οι περισσότεροι το άνοιξαν στο smart phone τους ή στο tablet τους.

Ρεπορτάζ : Άρτεμις Παραδείσου

Ο ήχος του email χτύπησε, οι περισσότεροι το άνοιξαν στο smart phone τους ή στο tablet τους.

Πρώτη έκπληξη ο αποστολέας. Το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου εμφανίστηκε στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή ή του tablet καθώς οι περισσότεροι πρώην υπουργοί του Παπανδρέου τα πάνε καλά με την τεχνολογία.

Έκπληξη δεύτερη. Το περιεχόμενο ήταν αναπάντεχο για τους περισσότερους. Ένα ερωτηματολόγιο για τα πεπραγμενα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου γραμμένο απο τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Τα τηλέφωνα άρχισαν αμέσως. Ο ένας πρώην υπουργός με τον άλλον. Βασική απορία «μήπως ο πρόεδρος ετοιμάζεται να επιστρέψει;» ήταν το βασικό ερώτημα. Οι πιο ψύχραιμοι το είδαν περισσότερο σαν κοινωνιολογική ανάλυση στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να συμπεριλάβει και τις εμπειρίες των υπουργών του.

Και κάποιοι άλλοι οτι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός στην ελληνική κοινωνία.

Το ερωτηματολόγιο αυτό απευθύνθηκε στους πρώην υπουργούς του Παπανδρέου και σε κάποια στελέχη του στενού πυρήνα.

Στην πρώτη σελίδα ο Γιώργος Παπανδρέου ζητάει να καταγράψουν 15 γεγονότα ή ιστορίες πολιτικές ή προσωπικές. Ζητάει απο τους υπουργούς του, να περιγράψουν αντιστάσεις που βρήκαν εντός ή εκτός της κυβέρνησης των δυσκολιών αλλά και των αντιφάσεων μιας πολιτικής αλλαγών και συνάμα σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκε απο την τρόικα, όπως αναφέρει το κείμενο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά απο τους υπουργούς και τα στελέχη του να καταγράψουν τα γεγονότα, που πρέπει να αξιολογηθούν, επικοινωνήσουν, διαλευκάνουν, εξηγήσουν, αναδείξουν. Επίσης, ζητάει να γίνει καταγραφή των συμμάχων και των των αντιπάλων αλλά και τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ειναι εδώ. Ετοιμάζεται για την επάνοδο στην πολιτική; Ετοιμάζει βιβλίο ή απλώς θέλει τα στοιχεία για τις ομιλίες στο εξωτερικό; Απάντηση στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.

Η πραγματικότητα ειναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιθυμούσε να επιστρέψει για να δικαιωθεί. Οι υποστηρικτές του θεωρούν πως ο Αντώνης Σαμαράς εφαρμόζει την εποχή των κυβερνήσεων Παπανδρέου.

Απλώς, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιθυμούσε να του ζητούσαν να επιστρέψει.

Και μην αμφιβάλει κανείς οτι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν την επιστροφή του Παπανδρέου.


σχετικα αρθρα