current views are: 1

15 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση13:55

Βούτσης: Βρισκόμαστε σε πόλεμο

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του κόμματος με τα «Νέα» και τον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο κάνοντας λόγο για «στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη», αφήνοντας αιχμές για τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Δημοσίευση 13:55’
αρθρο-newpost

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του κόμματος με τα «Νέα» και τον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο κάνοντας λόγο για «στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη», αφήνοντας αιχμές για τον Πέτρο Τατσόπουλο.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» την αντιπαράθεση του κόμματος με τα «Νέα» και τον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο κάνοντας λόγο για «στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη», αφήνοντας αιχμές για τον Πέτρο Τατσόπουλο.

«Δηλαδή είναι πόλεμος, είναι σύγκρουση στρατοπέδων. ΤΑ ΝΕΑ είναι μέρος, οργανικό μέρος του μνημονιακού μπλοκ, με δικά τους συμφέροντα, τα media αυτά,  όπως και οι τραπεζίτες, οι τράπεζες.. δεν είναι κινούμενα της κυβέρνησης, όπως παλιότερα. Η διαπλοκή τώρα έχει αυτόνομους παίκτες, οι οποίοι πολλές φορές υπαγορεύουν αυτοί το τι θα γίνει π.χ.  με τη συζήτηση που άνοιξε τώρα η κα Μπακογιάννη σε σχέση με τους πρωθυπουργούς στη χώρα μας κ.λπ. Άρα είναι πόλεμος και θα πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή, αποφασιστικότητα, καθαρό μάτι και με τις αξίες μας να συμμετέχουμε σ΄ αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι  καμία βεντέτα με τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια, καμία βεντέτα με τον .. Χαντζόπουλο με τα ΝΕΑ. Είναι πόλεμος κι εκεί ο καθένας  τα στρατόπεδά του…» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει με τις δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου ανέφερε: «Δεν συμφωνώ με τον Πέτρο, σας το λέω ευθέως … Ο Πέτρος έχει μία αντίληψη, την εξής, η οποία είναι λάθος. Επί της ουσίας θα μιλήσω. Δεν θα πω μόνο για το πόσο θα έπρεπε να μην εκφράζει ενδεχομένως κάποιες απόψεις πριν τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ θέλω να πω και επί της ουσίας. Έχει μια απολύτως λαθεμένη ο Πέτρος άποψη, ότι τάχα υπάρχει μια αριστερά, και μάλιστα η δικιά μας αριστερά, που έχει μια δυσανεξία σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης. Το εξέφρασε … και η Κική Δημουλά τότε που είχε πει για τα παγκάκια, το εξέφρασε για την Σώτη Τριανταφύλλου η οποία παραληρεί ανενδοιάστως την τελευταία τετραετία από έντυπα, από παντού, με στοχοποιημένο τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκφράζει τώρα με τον γελοιογράφο τον Χαντζόπουλο και άλλους. Είναι λάθος επί της ουσίας. Γιατί δεν υπάρχει χώρος που να είναι πιο ανοιχτός ουσιαστικά στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δημιουργία κ.λπ. Παραβλέπει πλήρως λοιπόν ο Πέτρος ότι βρισκόμαστε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που σας είπα. Δηλαδή δεν είναι κάποια έκφραση μιας δημιουργικής σκέψης τα όρια και άρα μπορεί κανείς να το πάρει … Είναι μια στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί με τον Π. Τατσόπουλο. «Υπάρχει θέμα και έχουμε μιλήσει τρεις φορές με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας και έχουμε κάνει πολιτική και λειτουργική συζήτηση και την άλλη βδομάδα έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, οπωσδήποτε θα συζητήσουμε γι αυτό το ζήτημα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Μακριά από μας αυτό που θα έλεγε κανείς καταστατικά μέτρα. Αλλά δεν είμαστε και, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε πόλεμο, χρειάζεται η ελάχιστη ή και κάτι περισσότερο από την ελάχιστη συνοχή και αλληλεγγύη. Διότι κάπου χάνει κανείς και το νήμα της αλληλεγγύης. Και αν χαθεί αυτό, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες».

Για την τραγωδία στη Λευκάδα, ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «είναι εξαιρετικά επίκαιρο αυτό το ζήτημα. Έρχεται από το μέλλον. Δεν είναι από το παρελθόν. Γιατί οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν τον 21ο αιώνα, καθώς πέραν των βασικών αιτιών που ανέφερες, είναι άλλες δύο εστίες. Η μία, η μόνιμη, που είναι οι μεγάλες ανισότητες που δημιουργεί ο παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και που οδηγεί ολόκληρα μέρη σε απόγνωση χωρίς καμία διέξοδο, παρά μόνο τυπική. Και η άλλη είναι οι κλιματικοί λόγοι, όπου θα υπάρξουν ροές πολύ μεγάλες λόγω της τροποποίησης του κλίματος πάλι λόγω του τύπου ανάπτυξης που έχει κυριαρχήσει. Δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, π.χ., στο Μπαγκλαντές και αλλού θα βρεθούν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και θα φύγουν πληθυσμοί εκατομμυρίων. Δηλαδή υπάρχει και αυτή η επιπλέον αιτία που θα οδηγήσει σ΄ αυτέ τις ροές. Γι αυτό είναι κρίσιμο, φλέγον ζήτημα, όχι μόνο για τη χώρα μας που την έχουν ορίσει ως ανθρωποφύλακα της Ευρώπης, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς απαγορεύουν να διοχετευθούν στις χώρες με τη μεγαλύτερη ευμάρεια, αλλά είναι κρίσιμο ζήτημα για όλη την λεγόμενη αναπτυγμένη».

 


σχετικα αρθρα