Σε ενότητα καλεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος τον ελληνικό λαό προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

Στην ημερήσια διαταγή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος στους αξιωματικούς,  στους υπαξιωματικούς ξιωματικοί, στο πολιτικό προσωπικό και στους εφέδρους είπε μεταξύ άλλων:

«Η 17η Νοεμβρίου είναι η επέτειος που συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας   Η ελληνική πολιτεία αποδίδει σήμερα φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους υπερασπιστές των ιδανικών της Δημοκρατίας, του δικαίου και της ελευθερίας. Το μήνυμα παραμένει διαχρονικό και επικαιροποιείται μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Σε μια εποχή κρίσης, καλούμεθα όλοι μας, όπως και τότε, να συνθέσουμε τις όποιες διαφορές μπρος στο εθνικό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι  τα δύσκολα, ανοίγοντας πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου της πατρίδας μας. Καλούμαστε και πάλι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που με αφορμή την κρίση επιδιώκουν να γυρίσουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του».

Αναφερόμενος στους νέους της χώρας σημείωσε:

«Σήμερα, οι νέες και οι νέοι της Ελλάδας δίνουν το δικό τους αγώνα. Αντιμέτωποι με την ανεργία, αισθάνονται ότι διαψεύδονται τα όνειρά τους. Ας μην τους απογοητεύσουμε. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, είναι εθνική ζωτική ανάγκη να χτίσουμε την Ελλάδα που θα μπορεί να φιλοξενήσει και να πραγματώσει τα όνειρα της νέας γενιάς της. Το μέλλον της Ελλάδας είναι και πάλι στα χέρια των νέων της. Με αναγνώριση και σεβασμό στον αγώνα της γενιάς εκείνης, ενωμένοι, με εθνική ομοψυχία, ας ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας και της προοπτικής, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και στο πάθος της νέας γενιάς για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, τη νέα Ελλάδα».
 
Γ.Κοκ.