Δύσκολος θα είναι ο χειμώνας που έρχεται για την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Economist, καθώς τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά. 

Όπως σημειώνει το βρετανικό περιοδικό, ο φόρος των ακινήτων και η τιμή του πετρελαίου θα φέρουν αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία και θα δημιουργήσουν προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Είναι η εποχή των κακών νέων» αναφέρει σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο επικαλείται  o  Economist, εξηγώντας ότι ο σύμβουλος με την εν λόγω φράση, αναφέρεται στην αρχή του χειμώνα που προμηνύεται ιδιαζόντως δύσκολη περίοδος.

«Τότε, τα- στεγνά από μετρητά- ελληνικά νοικοκυριά θα αρχίσουν αν ανησυχούν για την τιμή του πετρελαίου. Ο νέος φόρος ακινήτων που αναμένεται να παρουσιαστεί στην βουλή στις 21 Νοεμβρίου είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος» και δεν αναμένεται να εγκριθεί με την παρούσα μορφή του, επισημαίνει ο Economist, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτοντας ότι σε αυτό το ήδη ασφυκτικό πλαίσιο, οι πιστωτές πιέζουν περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά για την λήψη νέων μέτρων.

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας. Ωστόσο, αν συνεχίζει να κάνει κοιλιά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η νεόκοπη εμπιστοσύνη των αγορών σε μια ελληνική ανάκαμψη θα μπορούσε γρήγορα να ξεθωριάσει» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων.

TAGS