Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης που την οδήγησε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η Θεόδώρα Τζάκρη σπάει τη σιωπή της, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση ενώ «φλερτάρει» ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών η πρώην υφυπουργός γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από το να εξαπατά επικοινωνιακά τον ελληνικό λαό. Γι΄ αυτό και θεωρώ πως ακολουθεί πλέον την πολιτική της καμένης γης».

Όπως εκτιμά στο άρθρο της ο «ο κ. Σαμαράς θα παραδώσει τον Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρας με στρογγυλεμένα νούμερα», ενώ επιτίθεται και κατά του πρωθυπουργού: «Για άλλη μια φορά, όπως έπραξε και το 1993, ο κ. Σαμαράς θα έχει πάρει μια απόφαση που θα αφορά μόνο τον εαυτό του και την υστερ​οφημία του και καθόλου την πατρίδα του».

Σχετικά με την επιλογή της να μην δώσει ψήφο εμπiστοσύνης στην κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει «πολιτική στάση» ενώ για τις εις βάρος της αιχμές ότι κινήθηκε με προσωπικά κίνητρα , υποστηρίζει ότι είχε εκφράσει αντιρρήσεις στα όργανα του κόμματός της.

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν ποδοσφαιρική ομάδα και όχι πολιτικές ιδέες. Διότι αν όντως οι πολίτες ψηφίζουν ιδέες, τότε όλοι οι βουλευτές και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο το βράδυ της Κυριακής, να έχουν άρει δηλαδή την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση που κουρέλιασε την Προγραμματική Συμφωνία και τις προεκλογικές δεσμεύσεις των δύο κομμάτων, που προέβλεπαν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που τελικά εφαρμόστηκαν», γράφει η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν άσκησε ποτέ εντός της κυβέρνησης το κυριαρχικό του δικαίωμα να συν-καθορίσει την πολιτική ατζέντα και να φανεί συνεπές και προς την κεντρο-αριστερή του ιδεολογία και προς το προεκλογικό του πρόγραμμα», συνεχίζει.

«Αρνούμαι να συμμετέχω στην περαιτέρω συρρίκνωση της πάλαι ποτέ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που έχει μετατραπεί σε θύμα των προσωπικών στρατηγικών των φίλων και συμβούλων του πρωθυπουργού, κυλώντας όλο και πιο βαθιά σε αντιδραστικές πολιτικές», σημειώνει.

Στο άρθρο της πάντως δίνει απαντήσεις και για τις επιλογές της κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

«Παρά τα τεράστια λάθη και τις μεγάλες κοινωνικές αδικίες, δεν υπήρχε εύκολος δρόμος να αλλάξεις το 2010 μια οικονομία που βρισκόταν σε ύφεση ενώ ξόδευε 36 δισ. ευρώ περισσότερα απ΄ όσα εισέπραττε, με ένα δυσθεώρητο εμπορικό έλλειμμα και επί της ουσίας σε ξένο νόμισμα», γράφει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής.