Την ύπαρξη του ερωτηματολογίου που απέστειλε προς υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  και το οποίο αποκάλυψε χτες το newpost.gr, επιβεβαιώνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μέσω διαρροών κύκλων του πρώην πρωθυπουργού, τονίζεται ότι με τη συμπλήρωση  στις 4 Οκτωβρίου - τεσσάρων ετών από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόσταση των δύο χρόνων από την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, υπάρχει πλέον η δυνατότητα μίας ψύχραιμης καταγραφής των γεγονότων της περιόδου εκείνης. 

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, η καταγραφή αυτή θα προσφέρει  αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη -όπως τη χαρακτηρίζουν- προσπάθεια που έγινε την περίοδο εκείνη.

Απαντώντας δε στα σενάρια περί επιστροφής του, τα χαρακτηρίζουν ευφάνταστες εκδοχές, και σημειώνουν ότι ο κ. Παπανδρέου ζητά από υπουργούς των των κυβερνήσεών του, στελέχη και συνεργάτες του, μια αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών.