Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη 

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται σήμερα στις κυριακάτικες εφημερίδες και τα ευρήματα τους είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. 

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα και στο ερώτημα ποιος κέρδισε από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής το 26% απαντά ο Σαμαράς, το 17% ο Τσίπρας και το 45% κανένας από τους δύο. 

Στην ερώτηση εάν ήταν λάθος η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση μομφής το 57% συμφωνεί πως ήταν λάθος και το 28% θεωρεί πως ήταν σωστή επιλογή. 

Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται πως σχεδόν ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους καθώς το 46% απαντά πως δεν μπορεί να τους πληρώσει ενώ  το 45% απαντά πως μπορεί. 

Τέλος αναφορικά με το ερώτημα εάν βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της κρίσης το 79% απαντά «όχι» και το 15% «ναι». 

Στη δημοσκόπηση της Rass για τον Τύπο της Κυριακής και στο ερώτημα εάν συμφωνούν με την κριτική του Μανώλη Γλέζου για το που θα βρεθούν τα χρήματα το 76,8% απαντά πως συμφωνεί και το 18,8% πως διαφωνούν ενώ ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 62,5% συμφωνούν και το 31,7% διαφωνούν. 

Στο ερώτημα «έχετε πειστεί ότι η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση» το 73,4% απαντά αρνητικά και το 22,5% θετικά ενώ στους ψηφοφόρους τους ΣΥΡΙΖΑ οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες: το 48,7% απαντά πως έχει πειστεί και το 46% πως δεν έχει πειστεί. 

Για την πρόταση μομφής και στο ερώτημα ποιος αρχηγός ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα «ήταν καλύτερος» το 33,6% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς, το 23,4% ο Αλέξης Τσίπρας και το 30,8% κανένας από τους δύο. 

Στο ερώτημα σχετικά με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας το 58,8% απαντά πως διαφωνεί με την κατάθεσή της και το 35,4% πως συμφωνεί ενώ στο ποιο κόμμα τελικά ευνοήθηκε από την κοινοβουλευτική διαδικασία το 43,3% απαντά η ΝΔ, το 10,7% ο ΣΥΡΙΖΑ και 30,1% κανένα. 

Σχετικά με τα φαινόμενα βίας και στην δήλωση «τελευταία παρατηρείται μια αυξημένη ενεργοποίηση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα βίας και ανομίας, εσείς προσωπικά θα λέγατε ότι...» το 51,4% απάντησε πως το ικανοποιεί απόλυτα και μακάρι να υπήρχε και συνέχεια και το 42,4% πως είναι αντίθετο στην αυταρχική συμπεριφορά του κράτους. 

Τέλος σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής το 63,2% συμφωνεί ενώ το 31,8% διαφωνεί.