Λαβωμένη είδε την κυβέρνηση μετά την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είμαστε σε μια φάση που η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε, προχωρά ταχύτατα σε βροχή από αντικοινωνικά μέτρα και ετοιμάζει νέο Μνημόνιο. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι η πρωτοβουλία μας να καταθέσουμε πρόταση μομφής υπήρξε πολύ εύστοχη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Η κυβέρνηση βγήκε βαριά ηττημένη στον λαό. Για πρώτη φορά νομίζω σε ανάλογες προτάσεις, μία βουλευτής, που ανήκε στην κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής, ψήφισε υπέρ της μομφής, πράγμα που οδήγησε στη διαγραφή της, με μια περιορισμένη κυβερνητική πλειοψηφία να γίνεται ακόμη πιο εύθραυστη και πιο οριακή», συνέχισε, για να ενισχύσει το επιχείρημά του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε τους στόχους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ερχόμενο διάστημα. «Ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να πραγματοποιήσουμε ένα δεύτερο άλμα στην επιρροή μας και κυρίως στην ικανότητά μας να συμβάλουμε σε μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις με άμεση πολιτική διάσταση. Αυτά απαιτούν νέες ποιοτικές προδιαγραφές στην προσπάθειά μας. Προϋποθέτουν, ακόμα, τη βούληση να προχωρήσουμε πιο τολμηρά σε αυτό που συχνά ονομάζω δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης σε πολιτικό, προγραμματικό και κινηματικό επίπεδο και το οποίο συνδέεται με ένα πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό ταξικό και λαϊκό προσανατολισμό».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ως μείζονες κατακτήσεις τα ζητήματα δημοκρατίας και όλοι προσβλέπουμε και αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη και προοδευτική. Για μια Ελλάδα χωρίς τρόικα, Μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Για μια προοδευτική πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εθνικοποιημένες τις τράπεζες για ένα νέο, αποκλειστικά αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο τους», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.