current views are: 2

17 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:41

Γεωργιάδης: Αν πρέπει να γίνουν απολύσεις, τότε θα γίνουν

«Εφόσον η αξιολόγηση πει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις, τότε θα γίνουν», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και προσθέτει πως για «κάθε έναν που θα φεύγει από την Πρωτοβάθμια ταυτοχρόνως θα κάνουμε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ».

Δημοσίευση 15:41’
αρθρο-newpost

«Εφόσον η αξιολόγηση πει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις, τότε θα γίνουν», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και προσθέτει πως για «κάθε έναν που θα φεύγει από την Πρωτοβάθμια ταυτοχρόνως θα κάνουμε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ».

«Εφόσον η αξιολόγηση πει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις, τότε θα γίνουν», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και προσθέτει πως για «κάθε έναν που θα φεύγει από την Πρωτοβάθμια ταυτοχρόνως θα κάνουμε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις απολύσεις στον τομέα της Υγείας αναφέρει:

«Χωρίς περιστροφές λοιπόν, σας λέω ότι ναι, εφόσον η αξιολόγηση πει ότι πρέπει να γίνουν, τότε θα γίνουν. Αλλά για κάθε έναν που θα φεύγει από την Πρωτοβάθμια ταυτοχρόνως θα κάνουμε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ. Και, προλαβαίνοντας την επόμενή σας ερώτηση θα σας πω ότι εγώ έβαλα ένα στοίχημα -που κέρδισα- ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο ΕΣΥ κατά την πρώτη φάση διαθεσιμότητας και κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και βάζω ακόμη ένα στοίχημα -που επίσης θα κερδίσω- ότι δεν θα υπάρξει απόλυση και από τη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και από την οποία επίσης δεν θα υπάρξουν απολύσεις», όπως είπε.

«΄Εχουμε ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο, που αφορά τα νοσοκομεία στην επαρχία. Η κατάσταση εκεί είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη παράγοντες όπως η γεωγραφία μιας περιοχής ή το οδικό δίκτυο. Δεχθήκαμε προχθές τις τελικές προτάσεις και αυτήν την εβδομάδα ξεκινά ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες», ενώ μιλώντας για τις παρεμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ επισήμανε:

«Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάροχος υπηρεσιών υγείας. Στην πρόσφατη Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε να γίνει μόνο αγοραστής. Είναι τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, που μέχρι τη δεκαετία του ΄80 είχαν και τους δύο ρόλους, επέλεξαν να είναι τελικώς μόνο αγοραστές; Κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Με αυτό το μοντέλο λειτουργίας θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, απολαμβάνοντας χαμηλότερες τιμές και υψηλότερη ποιότητα παροχών».


σχετικα αρθρα