Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει «ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του "νεοπλουτισμού"».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Βενιζέλος τονίζει: 

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά με το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Τσίπρας -αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσει το στρατηγικό του αδιέξοδο και να καλύψει την γκάφα της πρότασης μομφής- υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προσβάλλει ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τούς εκλαμβάνει ως ζήτουλες μιας κοινοβουλευτικής έδρας, εκφράζοντας την ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του "νεοπλουτισμού". Δεν καταλαβαίνει προφανώς αυτό που του είπα στη Βουλή: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είανι κόμμα - συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα - παράταξη».

Αφού επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το βάρος της ευθύνης για οριστική έξοδο της Πατρίδας από το Μνημόνιο και την κρίση» και πως «δεν στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά τον τόπο», η δήλωση του κ. Βενιζέλου καταλήγει: «Ντροπή κ. Τσίπρα. Η απάντηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Αυγή και στην οποία ανέλυσε τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης της Αριστεράς, κάλεσε τους βουλευτές που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια.