Απορρίπτει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη τα περί ενδεχόμενης ένταξής της στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Aν ήθελα να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχα φύγει από το 2011 και θα μπορούσα να είχα εξασφαλίσει την επανεκλογή μου το 2012 με πολύ πιο εύκολο τρόπο», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Χαρακτήρισε μάλιστα «γελοιότητες» τα περί συναντήσεων και συζητήσεων με την Κουμουνδούρου πριν από την αρνητική ψήφο της στην πρόσφατη πρόταση μομφής και υποστήριξε πως ουδέποτε υπήρξε στον πολιτικό της σχεδιασμό και στην πολιτική της φιλοδοξία η πολιτική της μετακόμιση σε κάποιον άλλο χώρο.

Σε ερώτηση σχετικά με το πολιτικό της μέλλον σημείωσε ότι αυτή  τη στιγμή δεν βλέπει πολιτικούς σχηματισμούς που να είναι κοντά της, ενώ διευκρίνισε ότι επιδίωξή της είναι να είναι υπαρκτή στο πολιτικό σκηνικό και συγκεκριμένα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Έκανε παράλληλα λόγο για πολιτική μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά, επιρρίπτοντας την κύρια ευθύνη στον αρχηγό του Κινήματος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι πλέον κατ΄όνομα μόνο σοσιαλιστικό, σοσιαλδημοκρατικό».

Αναφερόμενη στη στάση που κράτησε στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή επισήμανε πως «δεν ήταν ξαφνικά μια τουφεκιά στον αέρα», αλλά διαχρονικά από το 2012 είχε εκφράσει τις ενστάσεις της και δημόσια και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

«Υπήρξε μια προγραμματική συμφωνία που ξεσκίστηκε από την πρώτη μέρα», είπε, μεταξύ άλλων, και τόνισε ότι «πρέπει να τερματιστούν οι πολιτικές λιτότητας».