«Οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψηφίσαν και έχουν ελευθερία συνείδησης» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ουσιαστικά στο «άνοιγμα» Τσίπρα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται ως ο πρώτος θιγόμενος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ακόμη ότι σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό του 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο είναι αποτέλεσμα ιδιότυπης συμμαχίας κοινωνικών δυνάμεων.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο των Νέων που κάνει λόγο για αποστασία τόνισε πως «αποστάτης είναι ο Ευ. Βενιζέλος πρώτα απ΄ όλα απέναντι και στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος του οποίου προΐσταται, αλλά θα έλεγα και στα όσα έχει υποστηρίξει πολύ πρόσφατα ως πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες έστω εκλογές. Αυτά τα περί επαναδιαπραγμάτευσης μνημονίου κι όλα αυτά τα σημεία τα περιβόητα, 13 νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, είχε καταθέσει από μεριάς του, τα οποία ήταν οι δικές του κόκκινες γραμμές».

Επιπλέον, σημείωσε ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι τράπεζες αντί να διαμεσολαβούν και να υποστηρίζουν την ανάπτυξη έγιναν αποκλειστικά κέντρα κερδοσκοπίας

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, επίσης, ότι εάν μια τράπεζα μπορεί να καλύψει τις δικές της ανάγκες προσφεύγοντας στις αγορές μακάρι να το κάνει.