Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η εφημερίδα «Τα Νέα» με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το κάλεσμα του προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Με κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Η (βρώμικη) Ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα ως φάρσα - ο Τσίπρας κήρυξε... Προσκλητήριο αποστασίας», η εφημερίδα εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενώντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσαν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» την Κυριακή κάλεσε τους βουλευτές που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια.

«Όσοι αποφάσισαν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

Η εφημερίδα «Τα Νέα» φιλοξενεί και την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει «ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του "νεοπλουτισμού"».

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους.  Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του πόσο βρώμικο πόλεμο θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν και μετά τις εκλογές». Πρόσθεσε πως «ο πόλεμος των Νέων δεν μας φοβίζει, δείχνει τον πανικό της διαπλοκής, λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιούν στο φουλ όλα τα σενάρια για την αναζήτηση εφεδρειών αυτής της κυβέρνησης». 

 

όλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεσπάσει και πάλι κοντρα μεταξύ των ΝΕΩΝ και της Αυγής με αφορμή ένα σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου που απεικόνιζε έναν διάλογο θαμώνων σε στριπτιζάδικο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στα κάγκελα της ΕΡΤ και με την Αυγή να το χαρακτηρίζει σεξιστικό.

Ακολούθησαν σειρά πρωτοσέλιδων των δύο εφημερίδων με αλληλοκατηγορίες με «Τα Νέα» να κατηγορούν την Αυγή  για κιτρινισμό, λογοκρισία και «αήθη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου» και την Αυγή να απαντά: «Η εφημερίδα της κυβερνήσεως καταγγέλλει... λογοκρισία!».