current views are: 2

18 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:31

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από Beppe Grillo»!

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθημερινός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα όταν ρωτήθηκε από το newpost.gr σχετικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Τατσόπουλου στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να ξεκαθαρίσει την επίσημη στάση του κόμματος.

Δημοσίευση 10:31’
αρθρο-newpost

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθημερινός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα όταν ρωτήθηκε από το newpost.gr σχετικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Τατσόπουλου στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να ξεκαθαρίσει την επίσημη στάση του κόμματος.

Ρεπορτάζ : Τάκης Χατζής

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθημερινός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα όταν ρωτήθηκε από το newpost.gr σχετικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Τατσόπουλου στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να ξεκαθαρίσει την επίσημη στάση του κόμματος.

Στη συνέχεια επικαλέστηκε τα όργανα του κόμματος αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Τατσόπουλου τονίζοντας: «Δεν ξέρω τι θα γίνει… θα το δούμε»!

Στο μεταξύ κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο newpost.gr για το ίδιο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «εμείς δεν έχουμε ανάγκη έναν νέο Beppe Grillo στο κόμμα!»

Οι συχνές δηλώσεις του λογοτέχνη- βουλευτή φαίνεται να έχουν εξόχως ενοχλήσει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο εξ’ απορρήτων του κ. Τσίπρα, Βασίλης Μουλόπουλος, να αρθρογραφήσει στην «ΑΥΓΗ» αποκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον κ. Τατσόπουλο «γελωτοποιό».

Η φράση αυτή ενόχλησε τον βουλευτή ο οποίος με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook υπόσχεται «γέλια μέχρι δακρύων» στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αξιόπιστες πηγές πριν από λίγο διέρρεαν την πληροφορία ότι η αυριανή συνεδρίαση- στην οποία υπόσχεται «γέλια μέχρι δακρύων» ο κ. Τατσόπουλος– θα είναι και η τελευταία για τον συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή. Πάντως όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε να διαγραφεί ο κ. Τατσόπουλος αλλά να αποχωρήσει οικιοθελώς.

Παραθέτουμε μερικές από τις δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου οι οποίες έχουν εκνευρίσει τα παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με μία προκλητική δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος απαντά στα σχόλια που κάνει εναντίον του η Χρυσή Αυγή. 

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash δηλώνει: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή». 

24/11/2012

Στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου «Βράδυ» βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την επίμαχη φράση του, προσθέτοντας όμως αυτή τη φορά πως αν ήταν ομοφυλόφιλος θα ήταν τιμή του και καμάρι του. 

Ο κ. Τατσόπουλος είπε πως οι Χρυσαυγίτες έχουν βαλθεί να τον λένε «λούγκρα» γιατί δεν ξέρουν να πουν πάνω από τρεις συλλαβές. «Λένε και μένα λούγκρα. Τώρα στα γεράματα Πέτρο. Καμάρι μου άμα ήμουν, αλλά δεν είμαι».

Επιπλέον, ο βουλευτής απάντησε και στην ιστορία με τον Κολοκοτρώνη που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων: 
 
«Αυτό είναι ένας μύθος δεν το έχω πει. Ο Κολοκοτρώνης ήταν τα πάντα εκτός από αδελφή! Μεγαλύτερος μπήχτης δεν υπήρχε» πρόσθεσε όμως πως «τότε τις αδελφές τις απαγχονίζανε».
 
14/4/2013 Για εκλογή Κουτσούμπα: 

«Εάν σήμερα εκλέχτηκε ο «Χρουστσόφ του Περισσού, μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι το 2043 θα εκλεγεί ο “Γκορμπατσόφ του Περισσού”. Ζωή να ‘χουμε, να τον περιμένουμε».
 
16/06/2013 Για απόφαση Σαμαρά για λουκέτο στην ΕΡΤ

“Χρειάζεται πραγματική ενορατική τόλμη να κλείνεις την ΕΡΤ ώστε ο κόσμος να βλέπει εφεξής ΜΟΝΟ ΕΡΤ. Του βγάζω το καπέλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται συν τω χρόνω ως το πιο προχωρημένο επικοινωνιακό πρότζεκτ στην Ελλάδα. Όχι της Δεξιάς. Της Αριστεράς”.

4/07/2013 Για συνεργασίες

«Εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ -αυτή που θα υπάρχει τότε- είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ και με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ”.

24/9/2013 Για αριστερή πλατφόρμα

Με ένα τραγούδι σχολίασε μέσω Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος τις απόψεις που εκφράστηκαν για τα περί «συνταγματικού τόξου» από το iskra.gr την επίσημη σελίδα της τάσης “Αριστερή πρωτοβουλία”  που εκφράζει το 40% των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
«Πιο καλή η μοναξιά από σένα που δεν φτάνω, μια σε βρίσκω μια σε χάνω, πιο καλή η μοναξιά», ανέφερε στην προσωπική του σελίδα ο κ. Τατσόπουλος και «ανέβασε» την σχετική είδηση.

16/10/2013 Για κίνηση 58

«Άνοιγμα» στην πρόταση – κάλεσμα των 58 προσωπικοτήτων για σχηματισμό ενός ενιαίου φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς πραγματοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πέτρος Τατσόπουλος, επικρίνοντας παράλληλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «πυρά» που εξαπέλυσαν κατά των «58».

«Με αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να συνεργαστούμε μετά τις εκλογές, δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε στην πυρά. Δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε λάσπη, δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε ψόφο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος.

«Ο Τσίπρας λέει πως αναζητούμε συμμάχους» και η «από τη στάση που θα κρατήσουν αύριο θα κριθεί και δική μας στάση», προσέθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος δε σε άλλους πιθανούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τατσόπουλος στάθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν είναι θετικός προς μία προσέγγιση μεταξύ των δύο παρατάξεων, καθώς οι ΑΝΕΛ είναι ένα «λαϊκό κόμμα με Δεξιά καταγωγή». Εάν υπάρχει επιλογή «προφανώς θα διαλέξω την Κεντροαριστερά», αποσαφήνισε.
 
31/10/2013 Για Μανώλη Γλέζο

Μιλώντας στο Βήμα FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί ο κ. Γλέζος, υποστήριξε πως «ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα». 
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε πως σέβεται απολύτως τις απόψεις και τις αγαθές προθέσεις του κυρίου Γλέζου αλλά δεν δίστασε να εκφράσει τις διαφωνίες του, τόσο για το θέμα της απλής αναλογικής, όσο και για το θέμα των συνεργασιών ή των εξαγγελιών για τα οικονομικά.
 
4/11/2013 Υπερασπίστηκε Βαλλιανάτο για τη φράση «Απόψε είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες» μετά την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Η ανάρτηση στο facebook του Τατσόπουλου: 
 
«Δεν μου είναι εύκολο να γράψω για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο -ειδικά σε ένα μέσον που, τον τελευταίο καιρό, τείνει συστηματικά ν’ αντικαταστήσει την επικοινωνία με το λιντσάρισμα. ΄Οσοι γνωρίζουν έστω και λίγο τον Γρηγόρη δεν χρειάζονται τις δικές μου διευκρινήσεις -πιο εύγλωττα άλλωστε είναι τα ίδια τα χρυσαυγίτικα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, που τον χλευάζουν, τον απειλούν και τον καθυβρίζουν χρόνια τώρα με ασυγκράτητη μανία. Ο Γρηγόρης είναι εχθρός των φασιστών -και οι φασίστες το ξέρουν.

Η επίμαχη φράση του “Απόψε είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες” δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμη παραλλαγή της κλασικής πια φράσης του Τζον Κένεντι “Είμαστε όλοι Βερολινέζοι”, τον καιρό που υψωνόταν το Τείχος του Βερολίνου, όπως το “Είμαστε όλοι Αμερικανοί” την 11η Σεπτεμβρίου ή το “Είμαστε όλοι Αφγανοί”, όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν. Η φράση δεν μπορεί ν’ αποκοπεί από τη ρίζα της και να της αποδοθεί ένα κυριολεκτικό νόημα που δεν έχει -και ποτέ δεν είχε. Αλλά τι κάθομαι και λέω; Οι Εισαγγελείς της Μιας Φράσης ξέρουν καλύτερα. Μπροστά τους τύφλα να ‘χουν οι Συνήγοροι της Μιας Ζωής».

14/11/2013 Για ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ 

«Δεν είναι σοβαρή η πρόταση για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως όταν γίνεται λόγος για τους όμορους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί προφανώς και δεν είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΚΚΕ. Είναι ενδεικτική η έκφραση που χρησιμοποίησε: «Είμαστε σαν την Ανατολή με τη Δύση».

«Ακόμα και με την αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη δεν έχω τίποτε κοινό μαζί τους», συμπλήρωσε για να σημειώσει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέξει να πάει, να συνεργαστεί, με όσους δεν έχει κοινά απλώς για να κυβερνήσει, τότε η επόμενη ημέρα θα είναι αποκρουστική.
 
14/11/2013 Για συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή

«Θεωρώ ότι ήταν λάθος. Αλλά δεν μετράει η γνώμη μου, δεν με ρωτάνε ποτέ» ανέφερε με παράπονο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
18/11/2013 (σήμερα) Για αυριανή Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ

«O γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».


σχετικα αρθρα