Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρις εδώ καλά , όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει και τη δέσμευση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οτι θα στηρίξουν την κυβέρνηση στα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια. Κάποιοι βουλευτές αναμένεται να ασκήσουν κριτική αλλά κανένας δε φαίνεται στην παρούσα φάση να έχει τη διάθεση να ρίξει την κυβέρνηση και να παει προς Κουμουνδουρου μεριά.

Όμως, η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ενόχλησε κάποιους βουλευτές. Ο Θάνος Μωραΐτης στάθηκε απέναντι και στη δήλωση Βενιζέλου περί αποστασίας και απέναντι στην «προσκληση» Τσίπρα και ταυτόχρονα έδειξε ενοχλημένος απο τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Υπάρχει μια ομάδα στελεχών στο ΠΑΣΟΚ που πιστεύει πως το κόμμα για να ανεβεί ξανά θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Θα πρέπει να υπάρξει μια εσωτερική σύγκρουση γιατί όπως έλεγε βουλευτής στο newpost ¨Το ΠΑΣΟΚ τρέφεται απο τις εσωτερικές συγκρούσεις. Αλλά συγκρούσεις σοβαρές ιδεολογικές και πολιτικές¨ 

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει φόβος για διαρροές βουλευτών αλλά για διαρροή κρατικών κυρίως στελεχών τα οποία «Αν βρουν τρύπα θα τρυπώσουν και ο Τσίπρας άνοιξε μια τρύπα για όλους» όπως έλεγε κομματικό στέλεχος. «Ο Τσίπρας δεν ψάχνει βουλευτές κομματικό-κρατικό στρατό ψάχνει. Εμείς τα φτιάξαμε αυτά και τώρα τα λουζόμαστε. Κομμα και κράτος Θεόδωρος Τσουκάτος φωνάζαμε» παρατηρούσε στο newpost.gr το ίδιο στέλεχος.

Άλλο κομματικό στέλεχος παραδεχόταν οτι ο αδύναμος κρίκος ,στην κυβέρνηση ειναι το ΠΑΣΟΚ

«Με αυτά πάντως που κάνει ο Τσίπρας θα δώσει στον Σαμαρά άλλα τρία χρόνια στο Μαξίμου». Το ίδιος στέλεχος αναφορικά με την πρόταση Τσίπρα σχολίαζε οτι «Ο Τσίπρας έδωσε τουλάχιστον 60 μερες κατάπαυσης πυρός στον Βενιζέλο για να μην υπενθυμίσω τους 6 μήνες στον πρωθυπουργό. Το ταμείο για όλους και για εμάς στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει στις ευρωεκλογές».

Τα σενάρια περί αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος είναι υπαρκτά όμως μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μπαίνουν προς το παρόν στον πάγο.

Την ίδια ώρα φαρμάκι στάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη για τη Θεοδώρα Τζάκρη. Μάλιστα χαρακτήριζαν μέγιστο ατόπημα τη σύγκριση που επιχείρησε η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου βάζοντας στο ίδιο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου.