Πολιτική παρέμβαση και όχι αποστασία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση. 

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Action 24, σε πολιτική εκπομπή που θα προβληθεί απόψε είπε πως «δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε μία πολιτική παρέμβαση, ζητώντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους και να ενεργήσουν διαφορετικά». 

«Ο τρόπος που έγινε αυτό από την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ήταν ορθός αλλά σε καμία περίπτωση, αποστασία. Τα λεγόμενα περί αποστασίας οδηγούν σε άλλους συνειρμούς και ουσιαστικά όταν αναδεικνύεται μία τέτοια πολιτική πρακτική - με την οποία διαφωνώ - από τη μεριά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως αποστασία τότε , εξ αντικειμένου και πέρα από προθέσεις, διαμορφώνεται κλίμα για πραγματική ρευστοποίηση της πολιτικής ζωής», πρόθεσε.

Στο ερώτημα αν θα συμμετάσχει με την ΔΗΜΑΡ σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε θετικός. «Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012. Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική».