Οι βιομηχανίες της Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και τόνισε την ανάγκη οι αμυντικές βιομηχανίες των κρατών μελών της Ε.Ε. να ενισχύουν ως δίκτυο τις ανάγκες της ευρωπαϊκής άμυνας μέσα από αποδοτικότερες συνεργασίες.

Στην παρέμβασή της στο πλαίσιο των εργασιών του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) και του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλες, η κ. Γεννηματά σημείωσε το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι  ότι η βιομηχανίες της Ε.Ε. πρέπει να συνυπηρετούν κοινές πολιτικές.

Χαρακτήρισε δε ουσιώδες να εξασφαλιστεί η ενδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Σημείωσε επίσης «ότι η ελληνική Προεδρία δεσμεύεται για την εφαρμογή των στόχων που θα τεθούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου».
Ειδικότερα, αναφερόμενη στην ελληνική Προεδρία, η υφυπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «αποτελεί για μας το σημείο, όπου η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα κάνουν τη μεγάλη αντεπίθεση, πάντα με τη βοήθεια των εταίρων μας, για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη και τις αγορές. Μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλους τους τομείς».