Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Μπορεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώθηκε «αναίμακτα» καθώς καμία από τις δύο πλευρές - ηγεσία και βουλευτής- δεν οδηγήθηκαν στα άκρα αλλά περιορίστηκαν σε έναν επαναπροσδιορισμό της σχέση τους, την επόμενη ώρα όμως ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσαφήνιζε εκ νέου τη θέση του. 

Το μεσημέρι, λοιπόν,  στην κεκλεισμένη των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας «κάλυψε» μερικώς τον βουλευτή και το θέμα έτεινε να χαρακτηριστεί λήξαν. 
Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον Σκάι έθεσε τις δικές του κόκκινες γραμμές και δήλωσε ξεκάθαρα πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστεί με του ΑΝ.ΕΛ εκείνος θα αποχωρήσει από το κόμμα. 

Ο κ. Τατσόπουλος μάλιστα αφού βέβαια είπε στην ίδια εκπομπή πως τον κάλυψε ο αρχηγός του ξεκαθάρισε πως ο ίδιος είναι συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν δεσμεύεται από τις απόψεις της Κουμουνδούρου. Με λίγα λόγια δηλαδή έστειλε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να ακολουθεί την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σίριαλ όμως προστέθηκαν νέα επεισόδια σήμερα με το σχόλιο αφενός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο twitter που τον κατηγορεί για  «αμετροέπεια» και «ναρκισσισμό» που «αδικούν τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ και η Αυγή - εφημερίδα του κόμματος- συνεχίζει σε πιο ήπιος τόνους μεν αλλά εκτός «πνεύματος συλλογικότητας και αλληλεγγύης» που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να κριτικάρει έντονα τις δηλώσεις Τατσόπουλου μετά την κοινοβουλευτική ομάδα.

Η αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών και συνεργασιών με ανοίγματα στους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τους «απογοητευμένους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος και αναμένεται συνέχεια καθώς εαν ο «συνεργαζόμενος» βουλευτής δεν αποδέχεται τη συνεργασία με τους «λαϊκιστές» όπως τους αποκαλεί τότε το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξει το «αριστερό ρεύμα» που εκπροσωπεί και το 30% στις τάξεις της Κουμουνδούρου. 

Η «αποσπασμαστική» τακτική των συνεργασιών στο όνομα του αντιμνημονιακού μετώπου χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα και σαφή πολιτικό προσανατολισμό εκτιμάται πως θα φέρει εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.