Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενημέρωσε  τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνου Καμμένου, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του.

Πρόκειται για το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα.

Υπενθυμίζεται ότι την αρση της ασυλίας έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το σκεπτικό ότι σε όποιο δικαστήριο οδηγηθεί θα έχει την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσει κάνοντας αποκαλύψεις.

Η κ. Κόλλια- Τσαρουχά, πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή Δεοντολογίας προηγήθηκε συζήτηση επί της πρότασης του κ. Καμμένου να επιστραφεί η δικογραφία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να κληθεί για προφορικές διευκρινίσεις. Στην ψηφοφορία επί της πρότασης αυτής, η κ. Κόλλια- Τσαρουχά δήλωσε «παρούσα», ενώ τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά της πρότασης.