Η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας οδηγεί τα Πανεπιστήμια στο απόσπασμα, αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρέπει να μένουν πλέον αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της τρόικας, οδηγεί τα πανεπιστήμια στο εκτελεστικό απόσπασμα. Επί 11 εβδομάδες συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και τα πανεπιστήμια μένουν κλειστά. Επί 11 εβδομάδες η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο να υποκριθεί ότι κάνει διάλογο με τους απεργούς και την πανεπιστημιακή κοινότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Σχολιάζοντας τις απολύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το κύμα των απολύσεων δεν οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση δύο χιλιάδες οικογένειες. Ταυτόχρονα προκαλεί την πλήρη διάλυση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων πανεπιστημίων και την υποβάθμιση των σπουδών σε αυτά, αφού τα ιδρύματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια».

«Γίνεται πλέον φανερό ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα ενδιαφέρονται για το αν θα υπάρχει ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα. Αποτελεί επιτακτική κοινωνική ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν γυρίσουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.