Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία ζητεί τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 - 2013. Το κόμμα επικαλείται δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα οποία επισημαίνεται ότι «δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη σχετική ερώτηση που υπεβλήθη προς το υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί έως σήμερα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. 

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτής Ημαθίας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθήνας Βασίλης Καπερνάρος.