Στο Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό, αναφέρθηκε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση, με θέμα «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη και διοργανώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε μεταξύ άλλων  ότι «ο τουρισμός μπορεί να καταστεί στρατηγικός πυλώνας εξόδου από την κρίση γιατί, όπως είπε, «μπορεί να συνδεθεί με τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας, όπως την πρωτογενή παραγωγή».

«Τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης και κατ' επέκταση η ελληνική γαστρονομική παράδοση και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες. Μπορούν να αναζωογονήσουν χωριά και οικισμούς της χώρας και φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη και προσέθεσε: «Να ποιες είναι οι δυνατότητες για ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων, να πώς γίνεται το άνοιγμα στο νέο και καινοτόμο».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα επενδύει στις σύγχρονες μορφές τουρισμού, τονίζοντας τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Ν. 4179 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και επιλύει χρόνια ζητήματα του τουριστικού κλάδου και εισάγει νέα καινοτόμα τουριστικά προϊόντα.

Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2010 (νέο ΕΣΠΑ), τονίζοντας ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 το υπουργείο Τουρισμού έχει συστήσει ομάδα με αντικείμενο τη διαμόρφωση σχεδίου δράσης. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, για την αλλαγή της εικόνας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα την αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των ελληνικών προορισμών.

Για τη νέα τουριστική χρονιά, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το 2014 μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη χρόνια για τον τουρισμό», αλλά, όπως τόνισε, για να επιτευχθούν οι στόχοι «θα πρέπει να δείξουμε σύνεση και να προχωρήσουμε στην πιστή εφαρμογή του σχεδίου μας».

Στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΝΔ, ομιλητές εκτός από την υπουργό Τουρισμού ήταν ο κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης Γενικός Διευθυντής ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε., ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ο κ. Αντώνης Φιοράκης, founder & CEO Incrediblue και ο κ. Άκης Λαοπόδης, founder & CEO Offerial, ενώ συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος κα Βίκυ Βαμιεδάκη

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σύγχρονες μορφές Τουρισμού και τη θέσπιση καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, καθώς και στην αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των τουριστικών προορισμών της Πατρίδας μας. 

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική πρόταση στην αγροτική παραγωγή», ενώ χθες έγινε στην Αθήνα εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα». Αύριο θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στις start ups επιχειρήσεις».