«Μεγάλο ατύχημα» σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας  όπου είχε σαν αποτέλεσμα να τρυματιστούν  πολλοί αξιωματικοί και να κινδυνεύσουν να τιναχτούν στον αέρα οι εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα της χώρας. 

Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης Μείζονος Ατυχήματος που πραγματοποιήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. 

Σκοπό είχε το συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, την αναβάθμιση του επίπεδου εκπαίδευσης του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς εντός και εκτός ΠΝ, που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις. 

Το  σενάριο της άσκησης ήταν σύνθετο. Περιελάμβανε, την αντιμετώπιση εκτεταμένης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, την επέκταση της σε κτιριακές εγκαταστάσεις απειλώντας περιοχές ζωτική σημασίας, με παράλληλη εκκένωση κτιριακών εγκαταστάσεων, μετεγκατάσταση Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ) στο Αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ» , τη διακομιδή τραυματιών καθώς και την πυροπροστασία γειτονικών εγκαταστάσεων υψίστης  σημασίας. 

Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το «ατύχημα» αυτό ενισχύθηκαν , με τη συνδρομή από το Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενιού Σώματος, της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Περιφερείας Αττικής, ενώ υπήρξε και συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Γ.Κοκ.