Τη διαγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν μέλη του κόμματος και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στην απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα θεωρείτο λήξαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν την διαγραφή του κ. Τατσόπουλου μετά τις δηλώσεις του τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χθες το βράδυ, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος παρουσίασε τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τις αναφορές του για σταλινισμό και για «ζαχαριαδικές» αντιλήψεις στο κόμμα. 

Δεδομένου όμως ο κ. Τατσόπουλος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία παρέπεμψε το θέμα στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι για σειρά θεμάτων.

Ενδεικτικό του κλίματος για τον κ. Τατσόπουλο είναι το tweet που ανήρτησε το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η αμετροέπεια και ο ναρκισσισμός του Τατσόπουλου, αδικούν τον ΣΥΡΙΖΑ κ τον ίδιο. Μετά την χθεσινή ΚΟ, οφείλει να "φρενάρει". Γίνεται "πόλεμος"» έγραψε.