Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου και έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς την τελευταία ημέρα θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΕΑ, σκοπεύουν να δώσουν την μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα την οποία θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστική για τους ευρωπαίους πολίτες, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, με την λήξη των εργασιών του συνεδρίου του ΚΕΑ, θα δοθεί στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την υποψηφιότητα, που θα περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις των αριστερών κομμάτων που θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κινητικότητα των ευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και των υποψηφίων για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη εντείνεται.

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου αναμένονται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πρόκειται για μια θεσμική επίσκεψη που πραγματοποιούν οι πολιτικές ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.

Ήδη ο κ. Σουλτς έχει ανακηρυχθεί υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στην αποστολή θα βρίσκεται και η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Τσίμερ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τον κ. Σουλτς θα παραμείνει στην Αθήνα και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και να παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει ήδη τον σχεδιασμό για την προβολή των θέσεων που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το δικό του πολιτικό σχεδιασμό, με σειρά παρεμβάσεων κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.