Δυσφορία για τις «συνεχιζόμενες παραστάσεις» του Πέτρου Τατσόπουλου εξακολουθεί να επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονη ήταν η κριτική στάση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας στην συνεδρίαση για τη στάση του βουλευτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα συζήτηση στην πολιτική γραμματεία αναδεικνύεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής (η οποία χθες τον κάλεσε να παραιτηθεί) με έντονη την κριτική διάθεση προς τον βουλευτή. Στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ήταν κοινή η κριτική στάση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας για τον τρόπο που πολιτεύεται ο βουλευτής. Επίσης η εφημερίδα κάνει λόγο για συνεχιζόμενες «παραστάσεις» του Πέτρου Τατσόπουλου, ενώ χαρακτηρίζει τον συγγραφέα «πέτρα του σκανδάλου».

Υπενθυμίζεται ότι τη διαγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν μέλη του κόμματος και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα θεωρείτο λήξαν μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκαν την διαγραφή του κ. Τατσόπουλου μετά τις δηλώσεις του τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος παρουσίασε τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τις αναφορές του για σταλινισμό και για «ζαχαριαδικές» αντιλήψεις στο κόμμα. 

Ενδεικτικό του κλίματος για τον κ. Τατσόπουλο είναι το tweet που ανήρτησε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η αμετροέπεια και ο ναρκισσισμός του Τατσόπουλου, αδικούν τον ΣΥΡΙΖΑ κ τον ίδιο. Μετά την χθεσινή ΚΟ, οφείλει να "φρενάρει". Γίνεται "πόλεμος"» έγραψε.