Οργή προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ενδεχόμενη κατάργηση δημόσιων οργανισμών, με τον αρμόδιο τομεάρχη Αλέξη Μητρόπουλο να κατηγορεί τρόικα και κυβέρνηση πως «συνεχίζουν ακάθεκτες τον αλόγιστο ακρωτηριασμό στη δημόσια διοίκηση».

Όπως αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, «ολόκληρες ζωτικές Υπηρεσίες, Διευθύνσεις και Δημόσιες Επιχειρήσεις είναι υποψήφιες προς πλήρη εκκαθάριση και απόλυση του προσωπικού τους».

«Τώρα», συμπληρώνει, «αναζητείται να κλείσει μια μεγάλη Δημόσια Υπηρεσία εντάσεως εργασίας που εξυπηρετεί βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, κατά το ζοφερό υπόδειγμα της ΕΡΤ». 

Ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι μνημονιακοί κύκλοι αποκρύπτουν ότι το ελληνικό κράτος είναι το μικρότερο στην Ευρώπη και ένα από τα μικρότερα στον κόσμο, σε δαπάνες και λειτουργούς πάσης φύσεως». 

«Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει», συνεχίζει ο κ. Μητρόπουλος και καταλήγει: «Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να παραιτηθεί από την πρώτιστη και αυτονόητη ανάγκη μιας σύγχρονης κοινωνίας να υπηρετείται από ένα πλήρες, επαρκές και ποιοτικό κράτος, που καλύπτει όλες τις ανάγκες των πολιτών και του έθνους».