Σκηνικό πολέμου στήθηκε το τελευταίο 48ωρο στο Πεδίο Βολής Κρήτης μετά την απόφαση να δοκιμαστούν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που διαθέτει η χώρα μας για την αεράμυνα της.

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζονται με τόσο μαζικό τρόπο τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη φύλαξη ευαίσθητων εγκαταστάσεων που θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η απόφαση αυτή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου πάρθηκε την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν έχουν καύσιμα ούτε για να μας αναχαιτίζουν. Ποτέ έως τώρα δεν είχε υπάρξει τόσο μαζική δοκιμή οπλικών συστημάτων.

Τη δεύτερη μέρα της άσκησης Δικέφαλος Αετός παρακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορία Αντιπτέραρχου Χρήστου Βαΐτση και του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Ευστάθιου Πανυτσίδη.

Συγκεκριμένα η ανώτατη ηγεσία του Πενταγώνου παρακολούθησαν μεταξύ άλλων στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) και την εκτέλεση τακτικών βολών κατευθυνόμενων βλημάτων HAWK.

Γ.Κοκ.

TAGS