Την εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της πολιτείας προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετέφερε στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή τον εορτασμό τους.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο μήνυμά του αποδίδει φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα χωρίς καμία υστεροβουλία και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι εάν επωφεληθούμε τον πλούτο που διαθέτει η χώρα σε ξηρά και θάλασσα θα δούμε σύντομα καλύτερες μέρες.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος αναφέρει , μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διαταγή του: Η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου και το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η μνήμη στρέφει σήμερα στους αμέτρητους, επώνυμους ή ανώνυμους ήρωες και αγωνιστές, στρέφει στους υπερασπιστές των ιδανικών της Ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας, οι οποίοι έπεσαν στα πεδία των Μαχών και υψώνονται στο διάβα των αιώνων σε σύμβολα γνήσιου πατριωτισμού και άδολης αυτοθυσίας.

Η κληρονομιά είναι βαριά και ο τιμημένος αυτός αγώνας αποτελεί πηγή σθένους και περηφάνιας, αλλά και δέσμευση για νέες και εντατικές προσπάθειες, αποβλέποντας σε αποτελεσματικότερες Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε ο Ελληνικός Λαός να αισθάνεται ασφαλής και η διεθνής νομιμότητα την συμβολή μας στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες με μία ισχυρή παράσταση σημαίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό μας ζητείται και το χρέος το επιβάλει, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κύρους και της εικόνας της χώρας μας, στον κόσμο”.

Θεωρεί απαραίτητο ο κ. Αβραμόπουλος ότι: σήμερα, η χώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται σταθερές που θα της επιτρέψουν να αντεπεξέλθει αλλά και να υπερβεί τις δυσκολίες. Έχουμε κάθε συμφέρον να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις ολόκληρου του Ελληνισμού, να διατηρήσουμε την ισχύ της, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική και αμυντική μας ικανότητα, να επωφεληθούμε του πλούτου της ελληνικής επικράτειας, στην ξηρά και τη θάλασσα. Σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα παραμένει όρθια και υπερήφανη.

Παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία του λέγοντας ότι: η χώρα μας θα αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτές τις δύσκολες στιγμές που τραυμάτισαν το κύρος της διεθνώς και το κυριότερο αποθάρρυναν την ελληνική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες, που επέφερε η δημοσιονομική προσαρμογή και θα ξαναβρούμε, ως έθνος, την αυτοπεποίθηση και τον προσανατολισμό μας προς ένα πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό μέλλον.

Τέλος ευχήθηκε: Η Παναγιά να δίνει σε όλους μας κουράγιο και δύναμη.

Γ. Κοκ.