Άκρως αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειας από το ΓΕΣ να περάσουν σε χέρια ιδιωτών τα θρυλικά “ ΚΨΜ” (καψιμί).

Οι τιμές μπορεί να μην είναι Κολωνακίου αλλά σίγουρα δεν έχουν σχέση με εκείνες που υπήρχαν όταν τα διαχειρίζονταν οι ίδιες οι στρατιωτικές μονάδες με φαντάρους.

Μπορεί να ήρθε η αναβάθμισή των προσφερόμενων ειδών αλλά η άνοδος των τιμών στα προϊόντα που σερβίρουν σε σχέση με το παρελθόν και εν μέσω κρίσης θα οδηγήσει πιθανόν το ΓΕΣ να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.

Η ιδέα το να περάσουν σε χέρια ιδιωτών τα κυλικεία στις στρατιωτικές μονάδες ήταν παλιά. Σκοπός ήταν να αναβαθμιστούν αυτά και να πλουτιστεί η γκάμα των ειδών που θα πωλούνται στους φαντάρους αλλά και στους αξιωματικούς. Ήταν γνωστό ότι οι φαντάροι αγόραζαν πολλά προϊόντα από καταστήματα εστίασης που βρίσκονταν έξω από τις μονάδες τους και τα πλήρωναν ακριβά.

Έτσι υπήρξε η σκέψη να δημιουργηθούν μέσα στις μονάδες αυτές ενισχυμένα κυλικεία από ιδιώτες που θα έχουν χαμηλότερες τιμές από τα μαγαζιά που ήταν εκτός στρατοπέδου. Αποφασίστηκε λοιπόν να ξεκινήσει η εφαρμογή της ιδέας αυτής πιλοτικά από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Πυροβολικού Θήβας.

Ενδεικτικά οι τιμές που διαμορφώθηκαν εκεί είναι: Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4 Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8! Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά, το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά! ​

Γ.Κοκ.

TAGS