Επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητκής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όπως έχει ανακοινώσει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, το ΤΕΟ θα κλείσει, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Άλλωστε, όπως χθες ανέφερε σε δημοσίευμά του το newpost.gr το «λουκέτο» στο Ταμείο είχε προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η τρόικα έθεσε θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014, αλλά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τις 13.000 απολύσεις που υπολείπεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2014, όπως άντεξε το 1.000.000 απολύσεις ο ιδιωτικός τομέας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν εκτιμά πως διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα.

«Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο», επισήμανε ο υπουργός.

Τέλος, σε ερώτηση αν φιλοδοξεί να είναι διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν σκέφτεται κάτι περισσότερο από την υπουργική του θητεία. «Η προσωπική μου φιλοδοξία είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου στο υπουργείο και δεν σκέφτομαι πέρα από τη θητεία μου σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.