Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Πέτρου Τατσόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ. 

Το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στη θέση ότι «το θέμα Τατσόπουλου έχει κλείσει» και υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα δώσει συνέχεια. 

Την ενημέρωση του Προεδρείου (Λαφαζάνης, Βούτσης, Κουρουμπλής, Παπαδημούλης) έκανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Αθανασίου, ο οποίος είχε παραστεί και στη χθεσινή συνεδρίαση τη Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η στάση του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Προεδρείο της ΚΟ, όσο και γενικότερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προτίθενται να δώσουν συνέχεια στο θέμα αυτό, θεωρώντας ότι για το κόμμα η «υπόθεση Τατσόπουλου» έκλεισε. Ωστόσο άφησαν να εννοηθεί ότι από εδώ και στο εξής, ο ίδιος ο βουλευτής πρέπει να εξετάσει την περαιτέρω στάση του.

Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σειρά στελεχών, έχουν ολοκληρώσει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την προεργασία του απαιτείται για τη σύνταξη του φακέλου σχετικά με την κατάθεση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. 

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.