Την πρόταση για επαναφορά της ρύθμισης για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης που έχει κατατεθεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή «για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου» τον Δεκέμβριο του 2010  και προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν. 3719/08  υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το ΠΑΣΟΚ.

«Η προτεινόμενη διάταξη που επαναφέρουμε έχει ως εξής: “Η συμφωνία δυο ενηλίκων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωση τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο”» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι η επικαιροποίηση  του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν και είναι προτεραιότητα για το κόμμα.

«Το κατατεθέν νομοσχέδιο διατηρεί τον πυρήνα των σχετικών προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ και είναι προϊόν διαβούλευσης μεταξύ του υπουργού δικαιοσύνης και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. Θέματα που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ και δεν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, θα τεθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου μέχρι την ψήφισή του» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να έχει την συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και οφείλει να καλύπτει όλες τις ομάδες του πληθυσμού που τίθενται σε κίνδυνο από «ρατσιστικές-νεοναζιστικές πρακτικές».

TAGS