Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ για το «σοβαρό θέμα» της άρνησης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει διάταξη νόμου του υπουργείου Υγείας «για τη μείωση των τιμών 6.000 φαρμάκων». 

Συγκεκριμένα, σε ενημερωτικό σημείωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ σχετικά με «σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ σε θέματα που αφορούν άμεσα τον πολίτη (Ιούνιος 2012-Νοέμβριος 2013)», αναφέρεται ότι «με αστείες δικαιολογίες που προέβαλε ο εκπρόσωπός του, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ματαιώσει τη λήψη απόφασης, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου». 

Τονίζεται, επιπλέον, ότι «η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στην ανάγκη ψήφισης της διάταξης με την οποία εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη», και από την οποία «φυσικά και θα εξαχθούν πολλά συμπεράσματα...». 

Στο ενημερωτικό σημείωμα παρατίθενται αναλυτικά οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013 σε οκτώ τομείς, επισημαίνοντας εκ νέου ότι «σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, όπως και τους μισθούς». Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν σε 1) μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων, 2) μέτρα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, 3) μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, 4) παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για το Ασφαλιστικό, 5) παρεμβάσεις για φορολογικά θέματα, 6) θέματα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 7) επιτάχυνση φορολογικών ελέγχων, 8) αντιμετώπιση ρατσισμού και διακρίσεων.