Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία για τα φάρμακα καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, είναι σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. 

«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα, αντ’ αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, 2.000 απασχολούνται στους πλασιέ φαρμάκων» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά το πλεόνασμα του προϋπολογισμού τόνισε ότι βασίζεται σε αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική. «Βρέχει δισ. ευρώ σε φόρους, που θα παρθούν από την ελληνική οικονομία. Έχουμε 41% αύξηση εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και αύξηση των εισαγωγών παρά την ύφεση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η καγκελάριος Μέρκελ στη σημερινή συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά θα προσφέρει στήριξη στην εφαρμογή της ίδιας ανάλγητης – αντιαναπτυξιακής πολιτικής.