Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Φύλλο δεν κουνιέται στην Χαριλάου Τρικούπη τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι μόνο τα ελλιπή εργαλεία δουλειάς (κομμένες τηλεφωνικές γραμμές και fax) και η μικρή επισκεψιμότητα των κεντρικών γραφείων του κόμματος που άλλοτε κατακλυζόταν από πολίτες.

Είναι μία κακή διάθεση που έχει ρίξει ψυχολογικά τα περισσότερα από τα εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σε καθημερινή βάση καταβάλλουν προσπάθειες για να κρατήσουν όρθιο το κόμμα.

Μέσα στην τρέχουσα  εβδομάδα παράγοντες και στελέχη διαπίστωσαν ότι από την αποστασία μέχρι την απραξία είναι μόνο τρεις ημέρες δρόμος.

Ο πρόεδρος του κόμματος βγήκε δυναμικά με την δήλωσή του περί προτροπής αποστασίας από μέρους του Αλέξη Τσίπρα με αποδέκτες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον ακολούθησαν τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος για να στηρίξουν την θεωρία της αποστασίας κι μέσα σε λίγα 24ωρα όλη αυτή η υπόθεση ξεφούσκωσε.

Θεωρητικά υπάρχει μία εξήγηση: Η αδιαθεσία Βενιζέλου ακύρωσε την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τα πράγματα έμειναν στάσιμα. Ακόμη και τα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με οριστική προθεσμία τις ευρωεκλογές εξαντλήθηκαν... 

Στο ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το βασικό τους πρόβλημα είναι η μη παραγωγή πολιτικής. Το κόμμα είναι σχεδόν απομονωμένο από την αντιπροεδρία, τα στελέχη ενημερώνονται σπανίως ή εκ των υστέρων για τις τρέχουσες κυβερνητικές εξελίξεις και τις περισσότερες φορές τρέχουν να σβήσουν φωτιές...

Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες δύο ημέρες το ΠΑΣΟΚ έμεινε σχεδόν άφωνο. Μόνο μία μετρημένη ανακοίνωση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εξέδωσε χθες, ενώ για να ακουστεί λίγο και η δική του φωνή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε έναν απολογισμό πρωτοβουλιών που έχει πάρει από το ...2012 και οι οποίες λειτούργησαν υποστηρικτικά για διάφορες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το τελευταίο διάστημα δε, δείχνει να έχει ατονήσει και η ιστορία με τους 58 οι οποίοι προσπαθούν να συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο, διαπιστώνοντας όμως ότι το κλίμα στην κοινωνία είναι περίεργο και απρόθυμο να δημιουργήσει δυναμική.

Η μόνη παρηγοριά στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο κεντρικός-όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων- αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση...