Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην ηγεσία του Πενταγώνου η επιχειρηματική συμπεριφορά του ιδιώτη ανάδοχου που ανέλαβε πιλοτικά το ΚΨΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Πυροβολικού Θήβας.

Οι τιμές όπως τις διαμόρφωσε για τους φαντάρους θεωρούνται ακριβές και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν να στείλουν χρήματα στα παιδιά τους που υπηρετούν, ούτε για έναν καφέ.

Οι τιμές μπορεί να μην είναι καφετέριας Κολωνακίου, ούτε «φαστ- φουντ», αλλά σίγουρα δεν έχουν σχέση με εκείνες που υπήρχαν στο ΚΨΜ όταν τα διαχειρίζονταν οι ίδιες οι στρατιωτικές μονάδες με φαντάρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του Πενταγώνου έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη σχετική σύμβαση με τον ιδιώτη -ανάδοχο και σύντομα θα τον καλέσουν για συζήτηση προκειμένου να μειώσει και άλλο τις τιμές στα προϊόντα που πουλάει.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Πυροβολικού Θήβας έχει απογοητεύσει το Πεντάγωνο που σκέπτονταν να δοθούν τα κυλικεία των μονάδων σε ιδιώτες με σκοπό να αναβαθμιστούν αυτά και να πλουτιστεί η γκάμα των ειδών που θα πωλούνται στους φαντάρους αλλά και στους αξιωματικούς.

Η ιδέα της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ “γεννήθηκε” πριν από χρόνια με το δεδομένο ότι οι φαντάροι αγόραζαν πολλά προϊόντα από καταστήματα εστίασης που βρίσκονταν έξω από τις μονάδες τους και τα πλήρωναν ακριβά.

Έτσι υπήρξε η σκέψη να δημιουργηθούν μέσα στις μονάδες αυτές, ενισχυμένα κυλικεία από ιδιώτες που θα έχουν χαμηλότερες τιμές από τα μαγαζιά που ήταν εκτός στρατοπέδου.

Γ.Κοκ.