Αξιοθρήνητο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι στη συνάντηση του με την καγκελάριο θα την παρακαλέσει να μη ληφθούν νέα μέτρα. 

«Δεν ξέρω αν η κυρία Μέρκελ θα λυπηθεί τον κ. Σαμαρά ξέρω όμως ότι είναι αξιοθρήνητος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη συνάντηση στο Βερολίνο, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, πως θα την παρακαλέσει να τον λυπηθεί προκείμενου να μην παρθούν νέα μέτρα, μέχρι τις ευρωεκλογές και πως μοναδικό του επιχείρημα είναι να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Ας μην γελιόμαστε. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος σήμερα θα συναντήσει την κα Μέρκελ για να την παρακαλέσει να τον λυπηθεί, μεταφέροντας δηλαδή τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις για νέα επιβάρυνση και νέα μέτρα μετά τις ευρωεκλογές. Και με μοναδικό επιχείρημα, λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το επιχείρημα του πρωθυπουργού και δεν ξέρω αν η κυρία Μέρκελ θα τον λυπηθεί. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι σίγουρα είναι αξιοθρήνητος.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, απάντησε στις κατηγόριες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα στην αγορά φαρμάκου, λέγοντας πως «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Αυτοί που έχουν διαλύσει την κοινωνία, εξυπηρετώντας συμφέροντα, κάνουν αντιπερισπασμό, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να εχει πρόσβαση στο φθηνό και ποιοτικό φάρμακο» τόνισε. 

Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη στήριξη του στους γιατρούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κατάσταση δεν είναι ανεκτή, και πως ο αγώνας των γιατρών είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για την ακύρωση του μνημονίου.