Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σχετικά με τις δηλώσεις περί Εθνικού Ύμνου.
 
«Πάει καλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος; Είναι δυνατόν να λέει ότι η ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου, όπως και η αντίστοιχη που κατέθεσε ο συνάδελφος Γιάννης Δημαράς, είναι μία προσπάθεια εκ μέρους μας για… πολιτική εκμετάλλευση του θέματος;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουίκ.
 
Παράλληλα, τόνισε: «Έπραξα αυτό που όφειλα να κάνω ως πολιτικός και το οποίο - τον διαβεβαιώ - θα έπραττα και από τη θέση του δημοσιογράφου. Δηλαδή:
 
Να αποκαλύψω το γεγονός, να καταγγείλω το γεγονός και να ζητήσω από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει για την προστασία του Εθνικού μας Ύμνου. Καμία πολιτική εκμετάλλευση. Το δικό μου το μυαλό δεν φτάνει σε αυτές τις πιραντελικές απόψεις που ενδεχομένως διακατέχουν τον ίδιο τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Υπηρεσία στην πατρίδα μου προσέφερα και του ζήτησα να προσφέρει και εκείνος τις δικές του».
 
Ο κ. Κουίκ ζήτησε από τον κ. Παναγιωτόπουλο να ανακαλέσει «αυτή τη βαρύτατη προσβολή η οποία δεν ταιριάζει ούτε στο Γιάννη Δημαρά ούτε και σε μένα. Στο κάτω - κάτω της γραφής, αυτός είναι εκείνος που με τις υπογραφές και τις ψήφους του έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Όχι εμείς. Αυτό να μην το ξεχνά».

«Ανακαλέστε κύριε υπουργέ! Μου αρκεί και ως συγγνώμη σας» τόνισε.
 
Παράλληλα, ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ δήλωσε πως προσπάθησε, για το θέμα, χθες το απόγευμα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Πολιτισμού. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτει ο κ. Κουίκ, απάντησε στον βουλευτή να καλέσει αργότερα. Ο Τέρενς Κουίκ προτίμησε να του στείλει SMS παρακαλώντας να τον καλέσει εκείνος μόλις τελειώσει με τις όποιες υποχρεώσεις του. Σχεδόν 24 ώρες μετά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, δεν έχει λάβει απάντηση από τον υπουργό, σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ.
 
«Κανένα σχόλιο» πρόσθεσε ο ίδιος.