Η Γερμανία δεν θα στηρίξει την χαλάρωση από την πλευρά της Ελλάδας των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και λιτότητα, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο είπε πως η πρόοδος της Αθήνας σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό της δείχνει πως οι περικοπές δαπανών ήταν η σωστή προσέγγιση, μεταδίδει η WSJ. 

«Η επιτυχία που μπορούμε να δούμε, αλλά και στην Ελλάδα, δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γι' αυτό πρέπει να αποτρέψουμε το λάθος της χαλάρωσης των προσπαθειών μόλις υπάρξουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε. «Αυτό θα πρέπει να το εκλάβουμε, και εμείς και η Ελλάδα, ως επιβεβαίωση ότι ο δρόμος είναι σωστός και ως εκ τούτου πρέπει να παραμείνουμε σε αυτόν. Και ότι τελικά αποδίδει το να παραμένουμε σ' αυτόν τον δρόμο».

Ο ίδιος, σημείωσε πως η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, όμως η προϋπόθεση είναι ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως αντάλλαγμα για τα διεθνή πακέτα διάσωσης.