Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη ρύθμιση που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή και προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση των τιμών -σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 50% - σε περίπου 6.000 φάρμακα. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ψηφίσει τη ρύθμιση υποστηρίζοντας πως χρειάζεται μια γενικότερη αναθεώρηση της πολιτικής του φαρμάκου και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη
 
Εξηγώντας ο κ. Γεωργιάδης τη φιλοσοφία της ρύθμισης είπε πως πρόκειται να εξοικονομηθούν από τον ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ. «Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα, δηλαδή, και πωλούνται κατ' αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές, και 100 εκατ. ευρώ από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα και παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας
 
Όπως επεσήμανε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει τη ρύθμιση «δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του» ενώ κατηγόρησε ευθέως το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης για «σχέσεις» με φαρμακοβιομηχανίες που τον εμποδίζουν να στηρίξει την πρωτοβουλία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων. 
 
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε με επίσημη ανακοίνωση το «κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και προσωπικά τον Πρόεδρό του κ. Αλέξη Τσίπρα να γνωστοποιήσει τις εκπομπές τού ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο», που φιλοξένησαν χορηγικά και διαφημιστικά προγράμματα πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών» ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη είπε πως «από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων... Να ξέρει ο κόσμος τι είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς... Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι!».
 
O κ. Γεωργιάδης επιφυλάχθηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ρύθμισης στη Βουλή να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τα όσα καταγγέλλει για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις φαρμακοβιομηχανίες. 
 
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη θέση του να καταψηφίσει τη ρύθμιση με  τον εκπρόσωπο Τύπου του Πάνο Σκουρλέτη υποστηρίζοντας ότι είναι σε βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.
 
Ο κ. Γεωργιάδης μετά την οριστική άρνηση κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη σε δημόσιο διάλογο