Πιο ισχυρές από ποτέ γιόρτασαν φέτος οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Παναγίας που προστατεύει τον κάθε στρατιώτη σε όλα τα πεδία των μαχών!

Η πολύ σκληρή εκπαίδευση όλων των ένστολων, ανεξαρτήτου βαθμού και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει η χώρα μας παρέχουν μία ισχυρότατη ασπίδα στην εθνική κυριαρχία, ικανή να αποτρέψει κάθε εχθρική ενέργεια από όπου και αν προέλθει.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ έχει καταφέρει παρά την κρίση που πλήττει το κράτος να μην υπάρξει καμία περικοπή στην εκπαίδευση που θα έπληττε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Έλληνες αξιωματικοί, σε όποιον κλάδο και αν υπηρετούν εντυπωσιάζουν για τις ικανότητες που έχουν αναπτύξει και το πόσο καλά καταρτισμένοι είναι.

Σε όποια ειρηνευτική αποστολή ή διεθνή άσκηση και αν συμμετέχουν αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές χώρες στέλνουν τους αξιωματικούς τους να εκπαιδεύονται εδώ και πως όλα τα ξένα κράτη ζητούν να συμμετέχουμε στις διεθνές ασκήσεις που διοργανώνουν. Είτε χερσαίες είναι, είτε αεροπορικές, είτε ναυτικές.

Εκτός, όμως, από την εκπαίδευση που συνεχώς αναβαθμίζεται, παρά το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεριμνά ώστε όλα τα οπλικά συστήματα που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ να συντηρούνται άριστα και να είναι πάντα ετοιμοπόλεμα.

Επίσης η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμα και σε περίοδο ειρήνης είναι πολύτιμη καθώς προσδίδει το απαιτούμενο ειδικό βάρος στην εξωτερική πολιτικής της Ελλάδος ώστε να μπορεί να είναι ισχυρή και να έχει μεγάλο αντίκρισμα ο «λόγος» της.

Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχει «αναβρασμός». Γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα και για την οικονομία της.

Το συναρπαστικό βίντεο που ακολουθεί είναι ένα μικρό δείγμα της σκληρής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουν.

Γ.Κοκ.