«Ελλάδα δεν είναι μόνο 'ήλιος και θάλασσα', αλλά και πολλά ακόμη μοναδικά χαρακτηριστικά, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο. Το υπουργείο Τουρισμού, με την καμπάνια του Secret Greece, που έχει ήδη ξεκινήσει, επιδιώκει να αναδείξει τις ομορφιές της χώρας μας» είπε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μία από τις Περιφέρειες εκείνες με τις οποίες έχουμε άριστη συνεργασία και συντονισμό, ώστε να προβάλλουμε το κοινό μήνυμα και, ταυτόχρονα, τον κοινό στόχο: την περαιτέρω προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού παγκοσμίως» είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι σ' αυτή την προσπάθεια, η Κεντρική Μακεδονία έχει αδιαμφισβήτητα να προσφέρει πάρα πολλά, από θρησκευτικά μνημεία έως διαδρομές στη φύση, κρουαζιέρες, τουρισμό υπαίθρου και, βεβαίως, επαγγελματικό τουρισμό για συνέδρια και εκθέσεις και τουρισμό πόλης (citybreak) στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για το 2014 είναι πολύ ενθαρρυντικά, όμως το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμούς καθώς θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για τον κοινό στόχο, που είναι να μπορέσουν όλες οι περιοχές της χώρας, όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας, να αποκομίσουν οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε, από την πλευρά του ότι υπήρξε συμφωνία με την υπουργό ώστε εφεξής οι Δήμοι και, κυρίως, οι Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες διαθέτουν τα ανάλογα κονδύλια, να υιοθετήσουν την εθνική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να καταρτίζουν και να υλοποιούν πάνω σ' αυτήν τις δικές τους στρατηγικές για τον τουρισμό.

«Είμαστε διαφορετικές Περιφέρειες, με διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, οφείλουμε όμως να συντονιστούμε στις γραμμές που χαράσσει το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε η Ελλάδα να παρουσιάζεται με ενιαίο τουριστικό πρόσωπο στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.